Cildinizin Işıltısını Ortaya Çıkaran Formüller
Doğal ve Vegan İçerikler
Cildinizin Işıltısını Ortaya Çıkaran Formüller
Doğal ve Vegan İçerikler
AKNE NEDİR? AKNELİ CİLT BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

AKNE NEDİR? AKNELİ CİLT BAKIMI NASIL OLMALIDIR?

AKNE NEDİR?


Cildimiz kendini korumak için sebum dediğimiz bir yağ salgılamaktadır. Eğer sebum miktarı olması gerekenden fazla ise biz bu tür ciltlere yağlı, olması gerekenden az ise kuru cilt demekteyiz.

Bazı durumlarda gözeneklerde biriken sebum ölü deri hücreleri ile birlikte komedonlara (siyah ve beyaz noktalar) sebep olur. Ciltteki bakteriler de burada inflomasyona sebep olur ve sivilcelere yol açar.

Akne ise; komedon ve sivilcelerin genel adıdır.

Genellikle yüz, boyun, göğüs, sırt ve omuzlarda görülen aknelere daha çok ergenlik döneminde rastlansa da hayatın her döneminde karşımıza çıkabilirler.

Bazı ciltler akne oluşumuna daha fazla meyillidir ve "akneye meyilli" ciltleriyle barışıp rutinlerini ona göre düzenlemeleri kendileri açısından en doğrusu olacaktır.


Sivilce ve komedon tipleri nelerdir?

Açık Komedon(siyah nokta): gözeneklerde biriken sebum ve ölü deriler hava ile temas ettiğinde siyah bir renk alır. Kesinlikle sıkılmamalıdırlar.

Kapalı Komedon(beyaz nokta): Beyaz uçlu yağ butonu da denen bu tip komedonlar deri altındadır. Gözeneklerin üstü

ince bir deri ile kapalı olduğundan hava ile temas etmez ve siyahlaşmaz.

Papül(genellikle ağrılı kırmızı şiş sivilce): Deri altında iltihaplanmaya sebep olan bakteriler sebebiyle oluşur ve ağrıya sebep olabilir.

Püstül(merkezinde sarı-beyaz iltihaplı görüntü olan sivilce): Sıkılmaları durumunda hem iz kalır hem de bakteri kaynaklı olduğundan yayılabilir.

Nodüler ve kistik akneler: Deri altında şişkin, yumru görünümünde ileri derece aknelerdir. Hassas ve ağrılıdırlar, gitgide büyüyebilirler. Genellikle cildin aynı yerinde tekrarlar ve kalıcı iz bırakabilirler. Dermatolog tarafından tedavileri gerekir.


Aknelerin Nedenleri ve Tetikleyicileri Neledir?

*Karaciğer yağlanması, hormonel dengesizlikler, genetik faktörler gibi sebepler aknenin içten gelen nedenleridir.

*Stres, beslenme faktörleri, yanlış cilt bakım ürünleri kullanımı, cilt temizliğinin doğru yapılmaması gibi sebepler ise dıştan kaynaklılardır.

**Bunların yanında yastık kılıfını sık sık değiştirmeme, aknelerle oynama ve onları sıkma, temiz olmayan havlular, kirli cep telefonu yüzeyi ile temas gibi tetikleyiciler de mevcuttur.


Akneli, Akneye Meyilli Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Temel cilt bakım rutini (temizleme, nemlendirme ve koruma) akneli ciltler için de önemlidir.

Güneş'ten koruma adımında çinko oksit içeren Güneş kremleri sebumu da dengeleyeceğinden akneli cilt bakımına katkı sunacaktır.

Temizleme adımında salisilik asit, çay ağacı yağı gibi sivilce karşıtı içerikler, lavanta ve gül suyu gibi hidrosoller, içeren temizleme ürünleri faydalı olabilir.

Çift aşamalı temizlik özellikle ciltteki fazla sebumun arınması için çok önemlidir. Sert sürfaktanlar ve kurutucu alkol içermeyen ürünler tercih edilmelidir.

Ayrıca düzenli kil maskesi kullanımı ve acil durumlar için sivilce kurutucu ürünlerin de faydası olacaktır.




Remos Natural Ürünleri İle Nasıl Bir Rutin Oluşturulabilir?

1. Yüz Temizleme Yağı, tüm cilt tiplerinin kullanımına uygundur. Temizleme yağı ciltteki yağı, yağ içeren ürünleri arındırır. Sebumu dengeleme konusunda en önemli adımdır. Kuru cildinize kuru elleriniz aracılığı ile temizleme yağını kullanarak masaj yapın. Makyajın akıp gittiğini, cildinizin yumuşadığını göreceksiniz.

2.  Arındırıcı Yüz Temizleme jeli, %2 salisilik asit içeriği sayesinde ciltte kalan kiri ve ölü derileri temizler. Gözeneklerin içindeki sebumu alır ve tıkanarak akneye sebep olmasını önler, bu sayede gözenekler de daha küçük görünür.

3. Nemlendirici & Arındırıcı Etkili Tonik, lavanta ve gül suyu ile formüle edilmiştir. Bu bitkisel sular sayesinde sebum dengelenir, cilt ferahlar ve aydınlanır. Lavanta antibakteriyel özelliği sayesinde sivilce oluşumunu önler. Tonikte bulunan niyasinamid ile bariyer desteklenir cilt parlar.

4. Anti Akne Serum, aktif sivilcelere uygulanarak ağrıların azalmasını, sivilcelerin yayılmasını önlerken daha hızlı geçmelerini de sağlar. Sadece sivilcelerde değil siyah noktalarda da etkilidir. İçerdiği yağlar antibakteriyel ve antiseptiktir.

5. Gözenek ve Siyah Nokta Karşıtı Serum, haftada 2-3 defa uygulanarak cilde eksfoliasyon yapar. İçeriğindeki AHA larla cildin yenilenmesini hızlandırır, cildi gözle görülmeyen şekilde soyar. BHA(salisilik asit) içeriğiyle sivilcelere ve gözeneklere nüfuz eder.

6. Aydınlatıcı&Leke Karşıtı Serum, sivilcelerin izlerini gidermeye yardımcı olur. Niacinamide kırmızı sivilce izlerinin rengini açarken, cilt sebumunu da dengeler. Arbütin ve meyan kökü içeriği de lekelerin giderilmesine yardımcı olur.

7. Remos Arındırıcı ve Canlandırıcı Maske ile haftada 1 kere ihtiyaç duyduğunuz bölgelere uygulama yapınız. (Karma ciltler T bölgelerine, yağlı ciltler tüm yüzlerine ya da isteğe göre sadece komedon ve sivilcelerin olduğu kısımlara uygulayabilir.)